Kundtjänst:08-408 397 41
Öppettider:Vardagar 8-16
  • Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Kunnig personal

Avfettning – proffsprodukter för industri och fordonsvård


Havoline X-Serien – allt för avfettning och fordonsvård till overalltvättmedel och industritorkrullar.

Havoline X-30


Godkänd i Kemikaliesvepet av Naturskyddsföreningen

Läs mer

Havoline X-30, kokosavfettning är en miljöanpassad produkt avsedd för rengöring av motorer, fordon, verkstadsmaskiner och andra svårt smutsade föremål och ytor.

Produkten ersätter traditionella petroleumbaserade medel och kan användas både som avfettningsmedel och schampo för fordonstvätt.

I koncentrat lika bra som en modern normal-paraffinbaserad produkt även på asfaltprickar etc. Svensktillverkad.

Havoline X-2

Läs mer

Havoline X-2 Vaxschampo. Ett modernt, koncentrerat bil- och fordonsschampo med vaxemulsion som löser vägsmuts, fett, salt samt även dieselavlagringar.

Efterlämnar ett tunt skyddande vaxskikt som ger fordonslack en snabbtorkande blank yta. Produkten innehåller inget metasilikat vilket gör den skonsam mot lacken.

Kan även användas i automat och högtryckstvättar med injektor. Svensktillverkat.

Havoline X-55


Godkänd i Kemikaliesvepet av Naturskyddsföreningen

Läs mer

Havoline X-55 är ett alkaliskt avfettningsmedel med ett mycket brett användningsområde. Passar bra till bl.a. biltvätt, maskindelar och för rengöring inom livsmedelsindustrin. Biologiskt lätt nedbrytbar.

Passar även bra för rengöring av hårt smutsade golv, typ garage/lager samt för ytbehandling och måleri. Den förhöjda aktivhalten ger produkten ett betydligt bättre tvättresultat på framför allt ytor med blandsmuts (olja/fett och partiklar/pigment), samtidigt som den högre halten också ger en längre livslängd vid doppavfettningsapplikationer.

Medlet läggs på med lågtrycksspruta eller injektor. Kan även penslas på. Utmärkt i golvtvättmaskiner. Svensktillverkad.

Hela X-serien

Havoline Kemi AB levererar ett brett sortiment på över 4000 produkter för företag och industri. Från vår välkända Havoline X-Serie med allt för avfettning och fordonsvård till overalltvättmedel och industritorkrullar.

Som företagskund får ni en egen kontaktperson som har bra kunskap om produkterna och som hjälper er att välja rätt produkter samt planera era inköp på bästa sätt för er att er verksamhet ska fungera som bäst.

Våra produkter och produktserier håller högsta kvalitet och utvecklas ständigt för att möta de miljökrav som ställs.

Vi levererar till över 3000 företag i olika branscher i hela Sverige sedan 1935.

Populära produkter

  • Tork Golvställ W1

  • Tork Dispenser Maxi

  • Tork Dispenser

  • Havoline X-2 Vaxschampo

Beställ produkter direkt i vår webbshop!

Information om olika typer av avfettning

Petroleumavfettning

Detta är en avfettning som är baserad på petroleum, och dessutom även ibland en mängd olika alhoholer, mm. Denna sorts avfettning lämpar sig för att avlägsna FETA beläggningar: Olja, fett, tjära, asfalt, salt, osv.

Petroleumavfettning används i regel i koncentrerad form och skall inte spädas. Läggs OFTAST på torra ytor. Det stämmer heller inte att man generellt kan säga att en petroleumbaserad avfettning är skadlig för lackskyddsbehandlade ytor. Det är en mycket effektiv avfettning för vinterbruk och kan även läggas på fuktiga och våta ytor.

Kallavfettning

Kallavfettning innehåller mycket lösningsmedel som tex. aromatiska lacknaftor, n-paraffiner, etc. Detta gör den mycket lämplig för tex. motortvätt och annan mycket svår, fet smuts och asfalt, tjära, mm. Kallavfettning ska läggas på torra ytor och används koncentrerad. Kallavfettning och petroleomavfettning är faktiskt olika benämningar för samma typ av produkt. Avfettningsmedel baserat på naftor och starka lösningsmedel.

Alkalisk avfettning

Även alkalisk avfettning kan vara framtagen särskillt för vinterbruk, men i regel så är det alkaliskt avfettningsmedel som man använder på sommaren. Alkaliskt avfettningsmedel skall i regel spädas. Mycket, särskilt om det kommer i koncentrat.

Alkaliskt avfettningsmedel är en gemensam benämning för avfettningsmedel som har ett pH-värde som ligger över 7. Detta är ett typiskt sommaravfettningsmedel, även om undantag finns. Det används för att avlägsna torra, lätta partiklar som damm, vägdamm, pollen, sot, etc. Alkaliskt avfettningsmedel KAN SKADA KROM!

Microavfettning (Microemulsion.)

Microavfettning är en kombination av kallavfettning och alkalisk avfettning. Det innehåller både lösningsmedel och alkaliska ämnen, (samt tensider). Detta avfettningsmedel lämpar sig absolut bäst som vinteravfettningsmedel. Microavfettning kan läggas på våta ytor, och används i koncentrerad form.