Kundtjänst:08-408 397 41
Öppettider:Vardagar 8-16
  • Snabb leverans
  • Brett sortiment
  • Kunnig personal

Avfettning – proffsprodukter för industri och fordonsvård

Miljöanpassade proffsprodukter till verkstäder

TILL HJULTVÄTTEN / SMÅDELSTVÄTTEN

Havoline X-19 Alkalisk Avfettning Lågskum

Ett lågskummande, högkoncentrerat flytande avfettningsmedel speciellt anpassat för karuselltvättar, hjultvättar och skurmaskiner. Miljö.

Art. Nr: 5 lit 5190005, 25 lit 5190025, 205 lit 5190205


TILL ALUMINIUMRENGÖRING

Havoline X-3 Fälgrent Professional

Ett surt rengöringsmedel för rengöring och avoxidering av plåt- och aluminiumfälgar. Produkten avlägsnar snabbt och effektivt svår smuts som oxider, rost, sot och fett mm. Används som koncentrat alt spädes med vatten 1:1 – 1:5. pH i koncentrat ca 1,4.

Art. Nr: 5 lit 5030005, 25 lit 5030025, 500ml 5030000


TILL AVFETTNING OCH BILTVÄTT

Havoline X-39 Alkalisk avfettning Glans

Avfettningsmedel för biltvätt och maskindelar. Påverkar inte känsliga material som plast, gummi och lackerade ytor. Har en glanstillsats som ger en extra fin yta på alla typer av fordon. Miljö

Art. Nr: 5 lit 5390005, 25 lit 5390025, 205 lit 5390205


TILL FORDONSTVÄTT

Havoline X-2 Vaxschampo Glans

Ett koncentrerat fordonsschampo med vaxemulsion som löser vägsmuts, fett, salt samt även dieselavlagringar. Efterlämnar ett tunt skyddande vaxskikt som ger fordonslack en snabbtorkande blank yta. Kan även användas i automat och högtryckstvättar m injektor. Miljö.

Art. Nr: 5 lit 5020005, 25 lit 5020025, 205 lit 5020205


ASFALT BORTTAGNING

Havoline X-97 Kallavfettning Extra

Ett högeffektivt medel för borttagning av svårlösliga oljeföroreningar, asfaltstänk, vägsalt m.m. För karosser, motorer, fälgar mm.

Art. Nr: 1 lit 5970001, 25 lit 5970025, 205 lit 5970205


BRAKE CLEANER

Brake Cleaner Premium Eco

Ny effektiv produkt för rengöring av bromsar och fälgar. Bättre både ur ett effektivitets- och miljöperspektiv, fri från heptan och vänligare mot miljön. Bättre arbetsmiljö genom reducerad mängd farliga lösningsmedel. Miljö

Art. Nr: 6 x 500 ml 5710006


TILL VINYLPUTS & DÄCKGLANS

Havoline X-4 Super Finish

För effektiv ytbehandling av däck, plast- och gummi-detaljer. Utmärkt även för invändiga detaljer och uppfräschning av motorrum efter motortvätt.

Art. Nr: 5 lit 5040005


INDUSTRITORK OCH PAPPER

Ett brett sortiment av torkrullar, torkdukar, toalettpapper och pappershanddukar mm. Miljömärkt sortiment och hög kvalitet.


ARBETSHANDSKAR

Ett brett sortiment av arbetshandskar av hög kvalitet för alla arbetsmoment.

Hela X-serien

Havoline Kemi AB levererar ett brett sortiment på över 4000 produkter för företag och industri. Från vår välkända Havoline X-Serie med allt för avfettning och fordonsvård till overalltvättmedel och industritorkrullar.

Som företagskund får ni en egen kontaktperson som har bra kunskap om produkterna och som hjälper er att välja rätt produkter samt planera era inköp på bästa sätt för er att er verksamhet ska fungera som bäst.

Våra produkter och produktserier håller högsta kvalitet och utvecklas ständigt för att möta de miljökrav som ställs.

Vi levererar till över 3000 företag i olika branscher i hela Sverige sedan 1935.

Populära produkter

  • Tork Golvställ W1

  • Tork Dispenser Maxi

  • Tork Dispenser

  • Havoline X-2 Vaxschampo

Beställ produkter direkt i vår webbshop!

Information om olika typer av avfettning

Petroleumavfettning

Detta är en avfettning som är baserad på petroleum, och dessutom även ibland en mängd olika alhoholer, mm. Denna sorts avfettning lämpar sig för att avlägsna FETA beläggningar: Olja, fett, tjära, asfalt, salt, osv.

Petroleumavfettning används i regel i koncentrerad form och skall inte spädas. Läggs OFTAST på torra ytor. Det stämmer heller inte att man generellt kan säga att en petroleumbaserad avfettning är skadlig för lackskyddsbehandlade ytor. Det är en mycket effektiv avfettning för vinterbruk och kan även läggas på fuktiga och våta ytor.

Kallavfettning

Kallavfettning innehåller mycket lösningsmedel som tex. aromatiska lacknaftor, n-paraffiner, etc. Detta gör den mycket lämplig för tex. motortvätt och annan mycket svår, fet smuts och asfalt, tjära, mm. Kallavfettning ska läggas på torra ytor och används koncentrerad. Kallavfettning och petroleomavfettning är faktiskt olika benämningar för samma typ av produkt. Avfettningsmedel baserat på naftor och starka lösningsmedel.

Alkalisk avfettning

Även alkalisk avfettning kan vara framtagen särskillt för vinterbruk, men i regel så är det alkaliskt avfettningsmedel som man använder på sommaren. Alkaliskt avfettningsmedel skall i regel spädas. Mycket, särskilt om det kommer i koncentrat.

Alkaliskt avfettningsmedel är en gemensam benämning för avfettningsmedel som har ett pH-värde som ligger över 7. Detta är ett typiskt sommaravfettningsmedel, även om undantag finns. Det används för att avlägsna torra, lätta partiklar som damm, vägdamm, pollen, sot, etc. Alkaliskt avfettningsmedel KAN SKADA KROM!

Microavfettning (Microemulsion.)

Microavfettning är en kombination av kallavfettning och alkalisk avfettning. Det innehåller både lösningsmedel och alkaliska ämnen, (samt tensider). Detta avfettningsmedel lämpar sig absolut bäst som vinteravfettningsmedel. Microavfettning kan läggas på våta ytor, och används i koncentrerad form.